Kako  kupovati oz. licitirati na e-Trgu !!! 

 • Kako začeti z nakupi na e-trgu?
 • Kako vnašate ponudbo oz. licitirate na e-trgu?
 • Kaj je to e-Trg.com Proxy in kako deluje!
 • Kaj po končani dražbi!
   
 • Kako začeti z nakupi na e-trgu?
  Ad.1 Da lahko sodelujete na e-Trgu je potrebna predhodna registracija.Ker je le-ta brezplačna in enostavna, se čimprej registrirajte in začnite z nakupi.Z uporabniškim imenom in geslom lahko na e-Trgu ponujate, kolikor pač prenese vaša denarnica. Kupovanje na e-Trgu je nekoliko drugačno, kot nakup v običajni  oz. spletni trgovini.Ponujanje oz. licitiranje prodajanega predmeta traja nekaj časa(prodajalec ta čas določi običajno na  7-14 dni) , oz. najmanj 1 dan.Če se na e-Trgu pojavi zanimiv predmet, se bo verjetno zanj zanimalo več kupcev in ga bo licitiralo z višanjem svoje ponudbe.Prodajalcem priporočamo, da imajo predmet na dražbi 3 dni ali več.Tako bo predmet videlo več kupcev in je zato verjetnost višje cene večja.
   
 • Kako vnašate ponudbo oz. licitirate na e-trgu?
  Ad.2 +Ad.3 Licitiranje na e-Trgu je enostavno.V polje maximalna ponudba vpišite, koliko ste pripravljeni odšteti za nek predmet.Vasa Maximalna ponudba bo ostala skrita, med samo dražbo pa bo za vas delal e-Trg Proxy.e-Trg proxy je nekakšen robotek, ki vam pomaga da lahko dobite nek predmet za manjši znesek, kot je vaša najvišja ponudba.Če bo nekdo ponujal za predmet, ki ga licitirate tudi vi, manj kot je vaša maximalna ponudba, bo e-Trg proxy zviševal vašo ponudbo, in le če nasprotnik ponudi več kot je vaša  najvišja ponudba, bo postal nov najvišji ponudnik.Pri tem velja opozoriti, da v primeru rezervirane cene, drugi ponudnik v primeru ko doseže s svojo maximalno ponudbo rezervirano ceno, le ta predstavlja mejo za e-Trg proxy in se bo zato nova najvišja cena ustavila pri rezervirani ceni in ne pod njo, kar bi se zgodilo v primeru, če je ponujena cena manjša od rezervirane.

  Ponazorimo to s primerom:Prodajalec MIHA postavi na e-Trg.com priročnik za Telebane z izklicno ceno 500 SIT in rezervirano ceno 2000 SIT.Prvi kupec IGOR ponudi 1000 SIT kot maximalni znesek, ki ga je pripravljen odšteti za priročnik.Drugi kupec je EVA in je za priročnik pripravljena odšteti 900 SIT.Ker je izklicna cena 500 SIT in korak poviševanja 100 SIT, bo Proxy delal v korist IGORJA in bo obvestil EVO, da je 900 SIT za priročnik premalo. EVA si premisli in si reče da hoče priročnik za vsako ceno.Vpiše maximalno ponudbo 2100 SIT in zdaj se Proxi ne postavi na vrednost 1100, kar je 100 SIT več kot je ponudil IGOR, temveč na 2000 SIT ker je le-to rezervna cena, ki jo Proxy razume kot mejo v takšnem slučaju.Če pride na e-Trg še Janez in je pripravljen za  priročnik odšteti 3000 SIT, ga bo dobil za 2200 SIT, kar je 100 SIT več kot ponuja EVA, seveda če je Janez zadnji ponudnik.
   
 • Kaj po končani dražbi!
  Ad.4 Kaj po končani dražbi ! Po končani dražbi prejmeta prodajalec in kupec obvestilo o uspešnosti opravljene transakcije.Kupec prejme obvestilo za predmet, ki ga je licitiral in ceno za katero je dobil predmet.Prodajalec pa prejme obvestilo o stanju dražbe in kdo je najvišji ponudnik-kupec z  naslovom kupca in vrednost  za katero je bil predmet prodan . Če rezervirana cena ni bila dosežena, se kot kupec še vedno lahko dogovarjate z prodajalcem, za kakšno ceno je pripravljen prodati predmet.Po e-mailu se kupec in prodajalec dogovorita o načinu prevzema in o plačilu predmeta, ki je bil prodan na dražbi.
   
etrg Pomoc Prodaja Nakup Nagrade Iskalnik