• Kaj je e-Trg ?
 • Kako deluje e-Trg ?
 • Koliko časa trajajo dražbe, avkcije ?
 • Zakaj uporabniško ime in geslo?
 • Kako se licitira ?
 • Kaj je moj e-Trg ?

   

  Kaj je e-Trg.com ?

  e-Trg.com je interaktivni dražbeni sistem za prodajo in nakup izdelkov ki omogoča trgovanje na internetu .Omogoča prodajo oz. nakup artiklov, izdelkov ali storitev, z  preglednim stanjem povpraševanja in ponudbe  na trenutnem trgu.

  Kako deluje e-Trg.com ?

  e-Trg zahteva  registracijo kupcev in prodajalcev, vse to je seveda brezplačno.Registriran
  uporabnik ponuja svoj izdelek na e-Trgu z vpisom izdelka in časovno omejitvijo v katerem
  želi prodati izdelek, storitev... Če prodajalec postavi nizko začetno ceno in je izdelek na dražbi nekaj časa, obstaja velika verjetnost da bo izdelek res prodan drugemu kupcu.
   Na drugi strani e-Trga so kupci oz. registrirani uporabniki, ki ponujajo največ kar zmore njihova denarnica oz. vrednost za katero so pripravljeni omenjen izdelek ali storitev kupiti.

  Koliko časa traja dražba, avkcija oz. ponudba izdelka na e-Trgu ?

  Čas predmeta na dražbi določi prodajalec, tako kot tudi začetno t.i. izklicno ceno, minimalno prodajno oz. t.i. rezervirano ceno, korak poviševanja licitacije in ostale prodajne pogoje.Če je predmet na dražbi zelo kratek čas, je verjetnost da bo število potencialnih kupcev oz. interesentov manjša in zato predmet na dražbi ne bo dosegel dovolj visoke cene.Če pa bo čas prodaje predolg, pa je mogoče da potencialni kupec predmet potrebuje (želi) v krajšem času kot je  doba predmeta na dražbi in zato sploh ne bo ponudil omenjene vsote, oz. bo nek izdelek kupil drugje, npr. v trgovini, preko oglasov itd...


  Zakaj  Uporabniško ime in geslo ?

  Za prodajo in nakup na e-Trgu potrebujete uporabniško ime in geslo.Uporabniško ime določite sami ob registraciji, geslo pa je nakljucno generirano in ga prejmete po e-mailu ob uspešno upravljeni registraciji. Podatki, ki nam jih posredujete so za preverjanje resničnosti identitete uporanikov. Geslo, ki je naključno generirano lahko takoj spremenite s svojim lažje zvenečim geslom in sicer v rubriki popravi  podatke.Če ste napravili tiskarsko napako ali če ste spremenili kraj bivanja, imate možnost popraviti oz. spremeniti  tudi ostale osebne podatke .


  Kako se licitira oz. kako kupujete izdelke na e-Trgu ?

  V željeni rubriki si oglejte izdelek in preberite opis.V polje ponujam vpišite, koliko ste pripravljeni ponuditi za nek izdelek in potrdite to poleg vpisa svojega uporabniškega imena in gesla.

           Kaj je moj e-Trg oz. zaključena dražbe ?

  Moj e-Trg vam omogoča, da spremljate transakcije, ki ste jih opravljali  na e-Trgu, t.j. zaključene dražbami za izdelke, ki ste jih prodajali oz. licitirali kot kupci in da lahko laže ponovno objavite že vpisan oglas.Dokler ne poteče vasa prva dražba za predmet, ki ste ga prodajali oz. licitirali, je rubrika moj e-Trg prazna.

         Pogosto postavljena vprašanja za začetnike !

etrg Pomoc Prodaja Nakup Nagrade Iskalnik

.