Kako  prodajati na e-Trgu !!! 

 Izberite najprimernejšo rubriko ! Da bi predmet hitreje oz. bolje prodali, vam priporočamo dovolj nizko začetno oz. izklicno ceno in  natančen opis predmeta, ki ga dajete na dražbo.Če boste poleg opisa dodali še sliko oz.fotografijo, bo zadeva verjetno še privlačnejša.Poleg opisa in načina prevzema pri prodaji vam priporočamo, da premislite za koliko časa dajete predmet na dražbo ! Če bo čas do konca dražbe kratek, bo  vaš predmet na dražbi videlo manjše stevilo potencialnih kupcev !
 

 • Kaj je začetna (izklicna) cena?
  Ad.3 Začetna oz. izklicna cena je cena, pri kateri se začne licitacija.Prvi kupec mora  ponuditi najmanj izklicno ceno+ minimalni dodatek (korak "Povišam za" določi prodajalec) povišanja,če želi da postane trenutni kupec.Če je poleg izklicne cene določena še Rezervirana cena, je le-ta vrednost, pod katero lastnik  ne želi prodati predmeta kupcu, ki ni dosegel najmanj  Rezervirane cene.
   
 • Potek avkcije !
  Ad.4 Potek dražbe je proces, v katerem potencialni kupci ponujajo določeno vsoto denarja, kjer  zviševanje ponudb določa zadnjega kupca, ki ponudi največjo vsoto za predmet ki je na dražbi.
   
 • Kaj storiti po zaključku dražbe ?
  Ad.5 Po zaključku dražbe sta prodajalec in kupec po emailu obveščena o stanju dražbe prodajanega oz. nakupnega  predmeta.Če Rezervirana cena ni dosežena, prodajalec ni dolžan prodati predmeta kupcu, vendar se lahko prodajalec ob primerni ponudbi odloči, da proda predmet tudi za manjšo ceno kot je Rezervirana cena.
 • Obnovitev dražbe !
 • Prodajalec lahko z uporabo opcije zaključene dražbe hitro obnovi dražbo, t.j. postavi predmet znova v prodajo na dražbi.Poleg tega se z uporabo opcije zaključene dražbe pregledno vidijo vsi predmeti, ki smo jih že postavili na dražbo, oz. smo jih licitirali, dražbe le-teh pa so že končane.
   
 • Kako dodati fotografijo prodajanega predmeta ?
  Ad.6 Da bi vašo dražbo predstavili kot zanimivo, je priporočljivo dodati sliko, to pa storite tako, da  objavite poskenirano fotografijo ali pa uporabimo digitalno kamero.V rubriki dodaj predmet v polje SLIKA URL dodamo URL z naslovom strežnika, kjer je nasa jpg. oz. gif datoteka.(http://www.geocities.com/moj_naslov/slika.jpg  ....).Ena pogostejših napak pri objavi linka je pozabljen del linka http:// Brez tega ne bo prikazane vaše slike.Poleg tega je mogoče da slika ne bo prikazana,če je prevelikega formata (>200x200 ) točk !
   
etrg Pomoc Prodaja Nakup Nagrade Iskalnik